Doi ani de la lansarea Cărții bucătarului profesionist!
”Învață regulile ca un profesionist, ca să le încalci ca un artist” spunea inspirat, Pablo Picasso!
Cartea a apărut la Editura Imprima, editor Narcis Vlad Barbu, corector Daria Barbu și tehnoredactor Emil Constantinescu, lansarea fiind un veritabil moment de revedere cu mulți prieteni, foști cursanți și colegi!
Sintetic
Lucrarea a ajuns în diferite locuri din lume, de la SUA la Elveția dar și în Franța, Italia, Irlanda, Marea Britanie, Spania, Grecia, Canada, Germania și mai bine de 200 de exemplare au fost donate către diferite entități sau persoane fizice.
Dintr-o analiză făcută pe județele din România, cartea n-a ajuns încă, în doi ani de la lansare în județele Maramureș, Zalău, Bihor, Mehedinți, Caraș Severin, Dolj, Teleorman, Olt, Călărași, Brăila, Harghita și Covasna. Deci, mai am de lucru la promovare!
Argumente
Charismaticul bucătar Paul Bocuse, clarificând disputa între stilurile avangardist și vetust de gătit, spunea: ”Clasică sau modernă, există o singură bucătărie, cea gustoasă!”. De altfel, sub acest motto se desfășoară și celebrul concurs al bucătarilor ”Bocuse d’Or”.
Gustul, ca și criteriu de jurizare, ocupă cea mai mare pondere din punctaj, iar atingerea perfecțiunii gustului se face doar stăpânind bine știința alimentului, tehnicile de lucru, tipurile de tratamente termice.
Un alt celebru bucătar, deținător al recordului de stele Michelin (32), Joël Robuchon, referindu-se la pregătirea bucătarilor, afirma: ”Nu se poate vorbi despre performanță, fără o pregătire fundamentală!”
Recunoștință
Nu pot decât să fiu recunoscătoare celor care au achiziționat cartea, celor care continuă să investească în ei, căci drumul către performanță este unul constant, iar doar talentul și inspirația nu sunt suficiente!
De asemenea, celor care mi-au scris mesajele emoționante, adevărate testimoniale, care mi-au dat certitudinea că lucrarea era așteptată de mulți!
Dau câteva exemple, sunt sigură că cei care citesc, știu că m-am bucurat de fiecare mesaj primit!
Mulțumesc tuturor celor care au cumpărat cartea, pentru că doar așa a fost posibil ca multe cazuri sociale să devină beneficiare ale donațiilor făcute din inimă (da, și din cont 🙂 ) în ultimii doi ani, căci, ”la început dai din ce ai, apoi dai din ceea ce ești”.
Mulțumesc!
La mulți ani, ”Cartea Bucătarului Profesionist”!
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!