Cartea cofetarului patiser a fost scrisă pentru a fi un ”companion” de drum, atât al cofetarilor aflați la debutul carierei, cât și al celor experimentați, fiind vorba despre o profesie în care noutatea și inovația apar într-un ritm mai alert decât în bucătărie. De asemenea, această carte le va aduce bucătarilor informații utile, pentru a-și putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite.
Structurată pe 10 capitole și 5 anexe, ultima dintre acestea incluzând și imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience, Cartea cofetarului patiser este concepută plecând de la unitățile de competență ale standardului ocupațional, insistând asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atât pentru a le pune în antiteză cu tehnologiile convenience, cât pentru a valoriza și mai mult complexitatea cunoștințelor și a deprinderilor cofetarului.
Elementele de nutriție, știința alimentului și de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizației, de estetică și merceologie.
Sub bagheta riguroasă a editorului Narcis Vlad Barbu, a corectoarei Daria Barbu și a mult-încercatului tehnoredactor Emil Constantinescu, adică EDITURA IMPRIMA (aceeași echipă valoroasă ca și la Cartea bucătarului profesionist), a ieșit de sub tipar Cartea cofetarului patiser.
Alături de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse în carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru. Contribuția Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fără îndoială, plusul de credibilitate profesională pe care orice autor de cărți de specialitate, manuale sau doar îndrumare și-l dorește.
Capitolul Convenience sau ”gata de folosit” versus ”tehnologie clasică” a fost realizat în colaborare cu compania Dr. Oetker Romania, în cadrul căreia doamna Gabriela Pascaru este Inginer Tehnolog, din anul 2014, și se ocupă de dezvoltarea de produse și soluții pentru industria ospitalității.
Dr. Oetker România, prin divizia Professional, pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse convenience, special create pentru profesioniști, de înaltă calitate, ușor de utilizat și cu reușita sigură.
Dr. Oetker Professional nu furnizează doar materii prime, oferă soluții cât și consultanță specializată, pentru a ușura munca în bucătăriile profesioniștilor, dar în același timp susține creativitatea și lasă oportunitatea fiecărui Chef să își pună amprenta pe preparatul final.
Beneficiind de testimoniale valoroase de la actori importanți ai artei culinare (Maestru în artă culinară Carmela Dragomir și Maestru în arta culinară Ioan Florescu), cartea este un îndemn la formare continuă, la performanță.
Cartea cofetarului patiser a fost prezentată – la lansare – de doamna Carmela Dragomir, Maestru în Artă Culinară Cofetar, deschizătoare de drum în cofetăria modernă românească și inspirație pentru generațiile tinere de cofetari.
COMANDA ACUM CARTEA COFETARULUI PATISER!
Cartea cofetarului-patiser a fost proiectată să fie un ”companion” de drum atât cofetarilor aflați la debutul carierei, cât și celor experimentați, fiind o profesie în care noutatea și inovația apar într-un ritm mai alert decât în bucătărie. De asemenea, pentru bucătari, această carte le va aduce informații utile pentru a-și putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.