Ce am aflat azi:
1 – Cercetătorii care studiază boala Alzheimer au descoperit că există o legătură între o bacterie din gumele dentare, Porphyromonas gingivalis, o bacterie responsabilă de alterarea calității gingiilor. Cercetările se îndreaptă acum spre descoperirea antibioticului, care ar putea suprima această bacterie și care ar putea, astfel, să fie un pas promițător în prevenția și poate chiar în terapia acestei boli teribile, Alzheimer, care începe să fie semnalată la vârste din ce în ce mai timpurii.
2 – O echipă mixtă de cercetători austriaco-canadiană au creat în laborator celule stam, care ajunse la maturitate reproduc fidel un sistem circulator matur. Vasele sangvine create în laborator sunt mult mai simple decât sistemul circulator al omului, dar rezultatele pe șoareci experiment, creează premise favorabile pentru cercetători în ceea ce privește absența incompatibilității în cazul transplantelor de organe sau părți de organe.
3 – Un cercetător american care studiază vietățile marine a descoperit o specie de crustacee – hilar numite așa, întrucât ”crusta” este mai degrabă de natură colagenică decât chitinoasă – Coenobita heremiet -, care rezistă atacurilor răpitorilor de pe fundul mărilor și oceanelor protejat de cochilia gazdă a unui melc de mare.
sursa foto: wikipedia
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!