Prima echipa romaneasca la un concurs international al cofetarilor scrie istorie!
Cupa mondiala organizata de Federatia Internationala a Cofetarilor, ciocolatierilor si gelatierilor si-a stins luminile duminica, 25 octombrie, dupa doua zile de efort si concentrare atat pentru concurenti cat si pentru juriu!
In 2014, la citirea regulamentului, am ezitat mult in luarea deciziei de a inscrie echipa antrenata de cea mai experimentata maestra a dulciurilor din Romania, Carmela Dragomir! Cu cateva zile inainte de inchiderea oficiala a listei de inscriere am decis ca suntem pregatiti sa concuram cu sanse egale cu alte natiuni, mult mai experimentate in acest domeniu decat noi!
Concursul a fost pregatit aproape un an, fiind nevoiti sa refacem echipa in luna mai 2015.
Nici un detaliu nu a fost neglijat, in timp sesizand ca avem nevoie de ajutorul unui grafician pentru a contura ceea ce faurea imaginatia echipei !
Retete, traduceri, experimente, degustari, validari, repetari, facut-refacut, pliante, CD-uri, cazari, transport, antrenamente, ustensile si echipamente pentru echipa, efort! Multe nopti antrenandu-se, dupa orele de program, mult sacrificiu!
Carmela Dragomir, pentru care orice competitie la care a participat in ultimii 5 ani a insemnat numai medalie de aur la individual, n-a facut rabat nici de aceasta data de la seriozitatea antrenamentelor si abordarea celor mai dificile tehnici de lucru!
Nu ne-am plasat pe nici o treapta a podiumului, dar asta nu ne demoralizeaza!
Performanta a fost insasi participarea la o competitie de asemenea rang!
Efortul a fost mare, fizic, material si financiar!
Ca membru a juriului international, experienta a fost extraordinara!
Sa validezi cu celeritate 13 echipe nu este o sarcina usoara!
Japonezii au dat inca odata proba maiestriei, a rabdarii, a perfectiunii cizelata prin munca!
Alexandru Chitic, Adriana Ibrean, Cornel Morar – echipa antrenata de Carmela Dragomir, au deschis drumul profesionistilor cofetari romani!
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!