Un raport sec al Organizatiei Mondiale a Sanatatii emis ieri, 26 octombrie 2015, pune pe jar mediul profesional din toate taberele: crescatori de animale, procesatori, restaurante, medici, nutritionisti!
Raportul, care se poate citi aici ( http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2015/pdfs/pr240_E.pdf ) face referire la un studiu de cohorta care s-a desfasurat pe o perioada de 20 de ani!
Raportul precizeaza ca in urma unei analize minutiose a peste 800 de studii, carnea rosie, pe care toata lumea medicala a recomandat-o de sute de ani, este posibil un factor pre-canceros pentru cancerul de prostata si cancerul de pancreas iar produsele industrializate din carne ar putea fi carcinogenice, in special pentru cancerul de pancreas!
Ca organizatie care gestioneaza toate problemele sanatatii omenirii, un asemenea raport nu doar ca alarmeaza o intreaga industrie, de la fermieri si pana la procesatori, ale caror investitii se vad serios afectate, dar, cu certitudine ca si lumea medicala a ramas bulversata de un asemenea raport!
La finalul raportului, un medic recomanda totusi adoptarea de masuri in deplina cunostinta de cauza, carnea ramanand totusi cea mai importanta sursa de proteine pentru om!
Ceea ce este insa si mai periculos este ceea ce se comunica pe toate canalele media!
Franturi din respectivul raport, scoase din context, nu pot decat sa ingrijoreze!
Suparator insa este ca acelasi WHO a aprobat in 1995 lista aditivilor, lista revizuita anual.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!