In compania a 16 natiuni, Romania va pasi in marea arena a Campionatului mondial de cofetarie, gelaterie si ciocolata.
Nu pot sa devoalez cu ce piese minunate s-a pregatit echipa!
Ele vor fi executate in boxa competitionala si vor fi prezentate juriului pentru validarea finala.
Aceasta este povestea noastra, a echipei care va reprezenta Romania!
De la roata la sutele de cai putere struniti sub capote celei mai rapide masini Ferrari, de la balon la racheta, de la tablitele de lut scrijelite cu piatra la laptop au trecut mii de ani, in care mintea neobosita a omului s-a ambitionat sa transforme visele in realitate!
Echipa Romanie a declinat nuca, ca omagiu pentru similaritatea sa cu creierul uman – izvor si regulator al evolutiei tehnologice, in toate cele trei clase impuse in regulament!
“Tot ceea ce un om va imagina, intr-o buna zi un altul va realiza!” – Jules Verne
Echipa:
Gabriela Berechet – capitan
Nascuta la Galati in 1967, inginer in tehnologia si chimia alimentelor, lector si formator in arta culinara , manager al echipelor de bucatari si cofetari romani la competitiile internationale, medaliata cu bronz cu unica echipa de femei din istorie la Cupa Mondiala Villeroy & Boch din Luxembourg din 2010, Gabriela Berechet este catalizator al miscarii gastronomice din Romania prin programe de formare, concursuri profesionale, articole de specialitate.
Adriana Ibrean – cofetar
La cei 31 de ani, Adriana se mandreste cu minunatul parcurs profesional din 2003, cand a imbratisat profesia de cofetar. Membra in echipele nationale ale Romaniei la prestigioasele concursuri internationale de la Erfurt si Luxembourg, laureata si medaliata, Adriana a facut parte din prima echipa romaneasca de la Campionatul Europena de Catering din Lyon in 2009. Impulsionata de entuziasmul maestrei sale, Carmela Dragomir, Adriana se alatura mandra echipei la aceasta extraordinara competitie.
Cornel Morar – cofetar
Desi a profesat in alt domeniu, Cornel (35), si-a descoperit adevarata vocatie – care i-a devenit si profesie – din 2008. Indrumat si sustinut de maestra Carmela Dragomir, Cornel a pasit repede pe treptele podiumului de premiere la numeroase competitii de profil din Romania. Absolvent a doua programe indrumate de Stephane Klein, Cornel si-a perfectionat continuu munca, alaturandu-se cu entuziasm echipei.
Alexandru Chitic – cofetar
La cei 25 de ani, Alexandru, este cel mai tanar membru al echipei. Absolvent al Facultatii Transilvania din Brasov, Alexandru s-a facut remarcat inca din timpul facultatii cu impresionantele sale sculpturi in legume si fructe, obtinand premii atat in tara cat si la Erfurt, Innsbruck si Luxembourg, unde a participat la categoriile individual Arta, cu piese artistice din legume, zahar sau ciocolata. Nascut in Republica Moldova, dupa ce a lucrat o perioada ca bucatar in restaurante faimoase din Brasov, Alexandru isi desavarseste educatia ca student la Scoala Escuela de Hosteleria Hofmann din Barcelona. Incurajat de profesorii de la scoala si de Carmela Dragomir, Alexandru vrea sa castige! In 2012 a fost semi-finalist la concursul televizat “Romanii au talent”, cu o proba de dans cu foc, demonstrand polivalenta talentului sau nativ!
Echipa este pregatita tehnic de Carmela Dragomir – Maestru in Arta Culinara,
Actionarul companiei Delice International care a pus toate resursele pentru participarea la prima editie a competitiei Cupa Mondiala pentru cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, Expo Milano 2015, Carmela Dragomir este esenta talentului slefuit cu multa munca! Multipla medaliata cu aur si argint atat la probele individuale cat si la cele in echipa la campionatele mondiale de la Luxembourg, olimpiadele de la Erfurt, Salonul culinar mondial de la Basel, Carmela este un exemplu de performanta atat in Romania cat si in strainatate.
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!