Hello, again!
Sunt tot eu, cea cu eficiența în valorificarea materiilor prime!
Aveam 1 măr … cam de-o săptămână! N-avea nimic! Doar că era singur! Așa că m-am gândit să fac clătite cu măr și stafide, o specialitate olandeză!
Ei, ce să vezi, am schimbat rețeta, pentru că am adăugat prea multă făină fără gluten, și era prea groasă compoziția! Așa că am virat! În fond, nu aveam nici un bon :)!
Așadar, rețeta aceasta a venit ca alternativă!
Pentru că, în bucătărie, nimic nu se pierde, totul se transformă, așa cum spunea Lomonosov, cu privire la chimie!
Așadar, să știți că eu n-am nimic! Sunt sănătoasă tun, așadar, ceea ce experimentez este bonus la oferta generoasă de produse X-free de pe piață! Dacă tot am timp, ca și înainte, că sunt ”remote-work” cam de patru ani, de când m-am ”autoexilat” în Olanda, de ce să nu-l folosesc!
Bloggul acesta al meu nu s-a dorit unul culinar, de aceea nu are secțiuni și subsecțiuni, scuze celor care caută ceva … promit să îmbunătățesc site-ul! De asemenea, nimeni nu-mi sponsorizează rețetele, adică fac TOT ce știu eu mai bine, adică VOLUNTARIAT! Dar, așa cum spunea Părintele Arsenie Boca, la început dai din ceea ce ai, apoi din ceea ce ești! Sunt sigură că, vreodată, cineva va fi interesat de exclusivitatea rețetelor mele și va plăti!
Așadar, aceste rețete X-free, vin din nedumerirea mea legată de indecizia medicilor din Olanda de a găsi o soluție la problemele dermatologice ale partenerului meu! Analize peste analize, creme peste creme, nici un rezultat! Acum o săptămână, intrigată de lipsa de răspuns la toate tratamentele prescrise, am decis să încep un program bazat pe restricționarea anumitor alimente: fără gluten, fără lactoză, fără zahăr! În fond, era un experiment culinar pe cineva dispus să accepte, mai ales că iritația pielii era deja deranjantă, nu atât vizual, cât mai ales senzitiv! O dermatită atopică!
Așa arătau picioarele acum 5 zile:
Așa arată azi, 15 aprilie 2020:
Bine, trecem peste aspectul că am fotografiat altă parte a piciorului, dar este reprezentativă, întrucât partea frontală era mai gravă decât cea dorsală, în plus, un prurit extrem de iritant!
Așadar, motivația mea era foarte serioasă: ce anume trebuie scos din alimentație pentru a ameliora/trata un prurit urâcios? Așadar, am pornit campania X-free!
Muffins-ul de azi are următoarea rețetă, pentru 6 chese puse în forma de muffins:
Materii prime | UM | Cantitate |
ouă L | buc | 2 |
lapte de cocos 18% | l | 0,075 (4 linguri) |
Cyclamat | comprimate | 12 |
sare | kg | 0,010 (1 lgt rasă) |
ulei | l | 0,100 (6 linguri) |
făină fără gluten | kg | 0,100 ( 4 linguri) |
măr | kg | 0,100 |
praf de copt | kg | 0,003 (o lgt rasă) |
esență rom | l | 0,005 |
Cum procedăm:
Ouăle se sparg și se colectează integral în cuva mixerului. Se adaugă laptele de cocos, uleiul, sare și cyclamatul, esența de rom. Se amestecă cu mixerul cu agitatoarele pară, circa 2 minute. Se adaugă mărul curățat de coajă, ras, făina fără gluten și praful de copt. Se amestecă totul cu o paletă.
Am folosit aceste ingrediente cheie:
Forma de muffins o îmbrăcați cu chesele din hârtie de pergament, încălziți cuptorul la 220 grade Celsius.
Turnați compoziția în chese, uniform.
Eu am adăugat și câte o jumătate de cășună, dar nu sunteți obligați (eu, cu economia, să nu le arunc :)!)
Se coc timp de 15 minute.
Se scot din formă și se lasă să se răcească!
Așadar, trebuia să fac clătite cu mere, da?!
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!