Un désir ne change rien, une decision change tout!
Am reorganizat articolul dedicat influenței factorilor impliciți asupra microorganismelor, și am scos rețeta, ca să-mi fie și mie mai ușor să o găsesc!
Am făcut iar pâine cu maia! Din maiaua păstrată la frigider patru zile! Și da, a lucrat minunat!
Am mai făcut și niște cornuri umplute cu mere sotate în unt, cu zahăr vanilat și scorțișoară, că dacă fac ”curat” în frigider și debara, apoi fac.
Pentru 12 cornuri mărișoare, rețeta este următoarea:
Materii prime | UM | Cantitate netă |
Smântână fermentată 30% | Kg | 0,05 |
Iaurt gras, 3,5 % grăsime | Kg | 0,1 |
Ou | buc | 1 |
Drojdie Dr. Oetker | Kg | 0,0035 |
Zahăr vanilat Dr. Oetker | Kg | 0,01 |
Esență de vanilie | fl | 1 |
Făină albă | Kg | 0,2 |
Sare | Kg | 0,003 |
Mere | Kg | 0,15 |
Unt 82% grăsime | Kg | 0,01 |
Zahăr vanilat Dr. Oetker | Kg | 0,01 |
Scorțișoară | Kg | 0,003 |
Gălbenușul de la un ou | buc | 1 |
Lapte | cl | 0,01 |
Mod de preparare:
Merele se curăță de coajă și se taie cuburi, apoi se sotează în unt, cu zahărul vanilat și scorțișoara.
Smântâna, iaurtul gras, oul, zahărul vanilat, esența de vanilie și sarea se amestecă, apoi se încorporează făina și drojdia uscată. Se frământă un aluat care se lasă circa o oră în repaos. Se întinde cu merdeneaua, se taie în triunghiuri peste care se pun merele sotate, se rulează și se așază pe tava cu hârtie de pergament. Se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și se coc 25 de minute în cuptor la 180 grade Celsius.
Asta pentru că mâine plec în vacanță și sunt contra risipei alimentare!
Pasiunea, fără fundament educațional solid, fără încercări cu reușite sau eșecuri, este imposibil de gestionat!
Sunt autoarea a trei cărți: Manualul practic al bucătarului (2006), Cartea bucătarului profesionist (2016) și Cartea cofetarului patiser (2018), co-autor la alte două, am experiență în managementul educațional, am proiectat câteva bucătării profesionale, am implementat câteva proceduri operaționale pentru bucătării, fac etichete nutriționale și susțin cursuri profesionale.
Totul pornește de la educație!